Zašto League of Legends dobija sve manje novih heroja?

Izvor: ItRešenja.com, 20.Jun.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto League of Legends dobija sve manje novih heroja?

Ako ste igrali League of Legends pre oko 3 godine, verovatno se sećate da su novi heroji izlazili svakih par nedelja, ali zašto sada na nove heroje čekamo po oko 3 meseca? KlanRUR je uradio malu analizu zašto je to tako!

Kao veoma kompleksna MOBA igra, League of Legends je mesto gde će skoro svako naći mehaniku i heroja koji mu odgovara. Riot je posvetio dosta vremena kombinujući postojeće mehanike, i napravio je oko 100 heroja, sa jednostavnim mehanikama, ali zašto su >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << stali sa tom konstantnom proizvodnjom heroja?

Riot je odlučio da umesto da sastavi heroje od već postojećih delova, stvori nove, kompleksne, a opet savladljive mehanike. Ali, da li je to toliko teško da na heroje čekamo mesecima? Pa ustvari jeste. Stvaranje nove mehanike nije samo po sebi problem, ali ta mehanika treba da bude centralni deo heroja, kao Oriannina lopta ili Azirovi vojnici.

Ako je mehanika slaba, ceo heroj će da bude slab, a ako je prejaka, neće moći da se balansira i biće konstantno dominantna u igri, što nikako nije dobro. Druga stvar kod dobre mehanike je da bude zadovoljavajuća za igrača, tako na primer Jhinova mehanika koja se vrti oko broja 4 i veoma dalekog dometa, predstavlja pravu satisfakciju za igrača. Takođe, iako je neka mehanika sama po sebi jaka i dobra, a ne slaže se sa karakteristikama tog heroja, ona se otpisuje, i eventualno se prebacuje na nekog drugog budućeg lika. Neke mehanike nisu uspele zbog tehničkih nemogućnosti, pa su tako mnogi heroji otpisani, jer su bili previše softverski zahtevni. Mada, za te heroje ima još uvek nade! Takav je na primer Ao Shin, heroj zmaj koji je prevazišao softverska dostignuća LoL-a tadašnjice, a kasnije je uskrsnuo u vidu Aurelion Sola.

Riot stalno eksperimentiše sa mehanikama, a mehanika koju Riot jako dugo želi da ubaci u igru je slobodno kretanje preko zidova. Ovo je nešto što je zamalo urađeno sa Aurelion Solom, ali Riot ipak nije to progurao do kraja, jer su rekli da je to ispalo neverovatno prejako. Ali šuška se da Evelyn rework poseduje tu mehaniku kada se nalazi u nevidljivoj formi. Da li je Riot konačno našao način da ubaci ovu uvrnutu mehaniku u njen spektar sposobnost? Iskreno, prolaženje kroz zidove zvuči zabavno, ali ako vrlo uslovljeno kretanje kroz zidove bude koštalo Evelyn njene snage, to će biti prilično kontroverzna promena. Moglo bi se reći da je ovo sigurno nešto što Riot želi da progura, pa tako su to pokušalli da urade i na Talonu, pa mu je win rate naglo opao, a opet to nije to što su želeli. Da li je ovo što Riot pokušava dobro, ili loše i koliko će još heroja biti oštećeno dok ova sumljiva mehanika ne uspe ili propadne?

Kao što vidite mehanike su jako kompleksne, i na nekim mehanikama radi se i po više godina, a kako neki heroji stare treba im i rework, tako da kako vreme prolazi, možda ćemo morati da se zadovoljimo sa jednim ili dva heroja godišnje. Sezona 7 je definitivno sezona reworka, tako da možda uz Xayahu i Rakana vidimo eventualno još jednog heroja ove godine, a Riot je izbacio neke tragove za novog lika, ali ih je povukao, tako da je malo verovatno da ćemo videti novog heroja u sledećih par meseci.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.