Zaštita od Flash kolačića za Google Chrome

Izvor: Baguje.com, 27.Apr.2011, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštita od Flash kolačića za Google Chrome

Za obožavatelje privatnosti i one koji vole da surfuju Internetom bez traga, Chrome predstavlja dodatak na obično čišćenje kolačića.
Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže stvari poput korisničkih imena, šifri, reklama.
Korisnici svih pretraživača su bili u mogućnosti da ih isprazne i da tako uklone tragove njihovog surfovanja, dok se nisu pojavili Flash kolačići.
Adobe je priskočio u pomoć, i u verziji 10.3 Flash plejera će brisanje ovih kolačića >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << biti moguće.
Chrome je odmah uskočio da iskoristi tu prednost.
'Još od ovonedeljnog Chrome Dev-a, moći ćete da brišete plug-in podatke, među koje spadaju i Flash kolačići. To radite na standardan način: klikom na popularni 'wrench' - mala plava ikonica u gornjem desnom uglu, kao ključ > Tools > Clear browsing data i odabirom &Delete cookies and other site and plug-in data,'' - rekao je programer Chrome-a Bernhard Bauer.
Za sada je Flash jedini plug-in koji sačuvava podatke.
Na rešavanju problema su učestvovali i koderi iz Mozille, pa se očekuje ista mogućnost već u narednoj verziji tog pretraživača.

Slični postovi:Kontrola profila u Google Chrome veb brauzeru Adobe Flash Player 10.2 Izašao Google Chrome 10 beta !

Post "Zaštita od Flash kolačića za Google Chrome" je objavio Madzgo za sajt Baguje.COM, dana 27. 04. 2011.
Kategorije: Google Chrome, Veb brauzeri, Vesti | Tagovi: cookies, Flash, fleš, kolačići



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.