Zakerberg se sastao sa Medvedevom

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakerberg se sastao sa Medvedevom

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev razmotrio je sa osnivačem Facebooka Markom Zakerbergom pitanja autorskih prava na Internetu i dobio od njega na poklon majicu sa adresom svoje FB stranice.

Medvedev je rekao da je tema autorskih prava i njihovog prisustva na Internetu izuzetno važno i složeno pitanje na koje, kako je istakao, za sada, nema odgovora ni od IT zajednice, ni od programera, ni od pravnika.

On je naglasio da je važno naći ravnotežu između tradicionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaštite autorskih prava i novih formi, karakterističnih samo za Internet, dodajući da je nalaženje te ravnoteže verovatno najsloženiji zadatak "i za pravnike i za preduzetnike i za one koji se bave, recimo, društvenim mrežama".

Ruski premijer je izneo osnivaču Facebooka svoje ideje o tom pitanju - da ako objekat na neki način nije označen na Internetu zahtevom za strogu zaštitu, onda je moguće slobodno korišćenje.

Osnivač Facebooka je rekao da se ta kompanija s punom ozbiljnošću odnosi prema zaštiti autorskih prava.

"Imamo specijalne proizvode i različite mogućnosti da ih zaštitimo, jer jasno je da ne možemo da pratimo koji sadržaj će naši korisnici odlučiti da razmene, ali prirodno, ako je to zaštićeni sadržaj trudimo se da maksimalno poštujemo autorska prava, specijalno razrađujemo u tom cilju različite proizvode i u to dosta ulažemo", rekao je Zakerberg.

"Čini mi se da to i jeste ta harmonija kojoj treba težiti", odgovorio je Medvedev.

Zakerberg je juče (30. 9) stigao u Moskvu i kako navode ruski mediji, uspeo je da prošeta Crvenim trgom i čak svrati u obližnji McDonald's.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.