Zadržavanje na Batrovcima oko 60 minuta za putnička vozila

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadržavanje na Batrovcima oko 60 minuta za putnička vozila

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, vreme čekanja za putnička motorna vozila je oko 60 minuta, dok je za teretna 90 minuta, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Kako je navedeno, teretna motorna vozila se najduže zadržavaju, oko 150 minuta, na Horgošu na izlazu iz zemlje.

Na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu u zemlju, vreme čekanja za putnička motorna vozila je oko 30 minuta, na Gradini oko 40 minuta, dok se na Gostunu čeka oko 45 minuta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Iz MUP-a navode da nema većih zadržavanja na Bačkim Vinogradima, Đerdapu, Šidu i Sremskoj Rači.

Sledećeg vikenda očekuje se još jedan talas pojačanog saobraćaja na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, što može ponovo izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Vozačima se zato savetuje da, ukoliko planiraju put ka zapadnom delu Evrope krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko moraju u dane vikenda, da koriste manje frekventne granične prelaze i pripreme se za moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Kako bi izbegli višesatna zadržavanja za ulazak u Mađarsku, vozačima se savetuje da koriste granični prelaz Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji.

Granični prelaz Kelebija je otvoren non-stop za sve državljane. Umesto graničnog prelaza Batrovci sa Hrvatskom, gde se, takođe, očekuje veliki pritisak, može se koristiti granični prelaz Šid.

Auto-put je zbog radova na deonici Beograd-Niš sužen od naplatne rampe "Mali Požarevac" do naplatne stanice "Bubanj potok", kao i na mostovima preko železničke pruge i reke Ralje, i preko reke Belice, između Batočine i Jagodine.

Saobraćaj na auto-putu je zbog radova preusmeren na sporedne puteve kod Grdelice i na još tri mesta na deonici Vladičin Han-Vranje.

Zbog radova na državnom putu I-B reda broj 13, vozila kod Kikinde prolaze naizmenično.

Za saobraćaj je i dalje zatvoren stari put Beograd -€“ Novi Sad kod nadvožnjaka "Batajnica".

Vozila na putu I-B reda broj 4 most preko kanala, kod Kovinskog mosta na Dunavu prelaze naizmenično.

Zbog klizišta je i dalje zatvoren državni put I-B reda broj 30.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.