Yahoo želi da razvije bolju Siri

Izvor: B92, 21.Feb.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo želi da razvije bolju Siri

Appleov personalni asistent Siri uskoro bi mogao da dobije konkurenciju.

Yahoo pokušava da personalizuje korišćenje smartfona i nedavno je Karnegi Melon univerzitetu odobrio grant od 10 miliona dolara ne bi li uspeli da pomognu kompjuterima da razumeju želje i zahteve korisnika znatno detaljnije pa čak i da postavljaju dodatna pitanja.

Ovo partnerstvo pod imenom „Project InMind“, trajaće 5 godina i istraživačima će dati priliku da koriste ogromnu bazu podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju Yahoo poseduje.

Kolege iz Yahooa će razvijati i testirati programe koji pokušavaju da razumeju i predvide ljudsko ponašanje.

Ovaj sporazum takođe uključuje i razvijanje „prirodnog procesuiranja reči“, koje bi moglo da omogući korisnicima da komuniciraju sa svojim smartfonima.

Ovo partnerstvo je rezultat serije poteza izvršne direktorke Merise Mejer da ubrza razvoj mobilnih proizvoda koji personalizuju korisničko iskustvo bazirano na podacima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.