Yahoo zadržava podatke

Izvor: ITsvet.com, 19.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo zadržava podatke

Engine za pretragu Yahoo će smanjiti vreme čuvanja ličnih podataka koje sakupi na osnovu Web surfovanja na tri meseca, čime će vreme koje je Yahoo odredio za ovu svrhu biti jedno od najkraćih na tržištu. Prethodni period za istu svrhu iznosio je 13 meseci a ova kompanija zadržala je pravo da sačuva podatke za narednih šest meseci ukoliko dođe do neke prevare ili sigurnost sistema bude ugrožena. Kompanije koje obezbeđuju pretragu bile su pod pritiskom evropskih i drugih zvaničnika za zaštitu podataka da učine više u cilju zaštite privatnosti korisnika. Slične poteze su povukle i kompanije Microsoft i Google.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Yahoo će brisati privatne podatke posle tri meseca

Izvor: Mikro - PC World, 18.Dec.2008, 23:37

Predstavnici kompanije Yahoo saopštili su sredinom ove nedelje da će većinu prikupljenih podataka o pretraživanju Weba svojih korisnika "poslati u anonimnost" posle perioda od tri meseca. To je potez koji će povećati pritisak na Yahoove rivale, kompanije Google i Microsoft, da učine isto zbog...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.