Xiaomi stigao do rekordne prodaje ali je cilj bio ambiciozniji

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Xiaomi stigao do rekordne prodaje ali je cilj bio ambiciozniji

Kineska kompanija Xiaomi je objavila da je u prvoj polovini ove godine prodala 34,7 miliona telefona.

Imajući u vidu da je već jul, sada se već može reći da bi kompanija morala da smisli nešto izuzetno kako bi postigla svoj cilj koji su zacrtali za ovu godinu. Direktor ove kompanije je još odavno proglasio da oni imaju za cilj da prodaju 100 miliona telefona u 2015. godini.

Cifra od 34,7 miliona telefona je svakako impresivna, a još više dobija na značaju ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zna da je to broj prodatih telefona kupcima a ne isporučenih maloprodajama. Takođe, to je čak 33 posto više nego što je Xiaomi prodao u istom periodu prošle godine. Prema ovome, Xiaomi će lako srušiti sopstveni rekord iz prošle godine kada su prodali 64 miliona telefona za 2014. godinu, što ih je svrstalo u najveće proizvođače telefona na svetu.

Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.