WoW izgubio milion pretplatnika za 90 dana

Izvor: B92, 04.Avg.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WoW izgubio milion pretplatnika za 90 dana

World of Warcraft trenutno igra najmanji broj ljudi još od 2007. godine - broj pretplatnika je opao za više od milion u prethodna tri meseca i krajem juna je ovaj MMORPG naslov imao nešto više od devet miliona aktivnih igrača.

@font-face {"Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; }.MsoChpDefault { font-size: 11pt; }.MsoPapDefault { margin-bottom: 10pt; line-height: 115%; }div.WordSection1 { page: WordSection1; >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iz Blizzarda su poručili da je WoW i dalje "svetski broj jedan među MMORPG naslovima za koje je potrebna pretplata", kao i da očekuju da se publika vrati kada izađe nova ekspanzija "Mists of Pandaria".

"Završili smo drugi kvartal ove godine sa 9,1 miliona pretplatnika, a krajem prvog tromesečja smo imali oko 10,2 miliona. Najveći pad je zabeležen na Istoku, ali verujemo da će se brojka povećati kada izađe ekspanzija. Tako je bilo i 2010. godine kada je izašao Cataclysm", rekao je predsednik Blizzarda Majkl Morhjelm.

Iako je jasno da WoW više neće imati neverovatnu populaciju od 12 miliona igrača, koliko ih je bilo 2010. godine, iz kompanije ističu da još ne razmišljaju da osam godina stara igra pređe na finansijski model bez pretplate, koji je trenutno vodeći na tržištu.

"Mislim da je ta opcija i dalje daleko za WoW. Oni su u privilegovanom položaju u odnosu na ostale, jer je ta igra neverovatno uspešna", rekao je Ed Barton, direktor Strategy Analyticsa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.