Windows vraća Start dugme

Izvor: JavneVesti.com, 25.Apr.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows vraća Start dugme

Čuveno "Start" dugme i meni najverovatnije se vraćaju na Windows operativni sistem, i to možda već u drugom update-u verzije 8.1 koji je najavljen za avgust ove godine

 
Lepe vesti dolaze iz Microsoft-a. Čuveno “Start” dugme i meni najverovatnije se vraćaju na Windows operativni sistem, i to možda već u drugom update-u verzije 8.1 koji je najavljen za avgust ove godine. Novi “Start” biće malo redizajniran, ali će sadržati sve karakteristične funkcije. On >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << će biti mešavina “Start” verzije Windows-a 7 i funkcija koje je donela nova verzija ovog operativnog sistema, kao što su pločice “Live Tiles”.
 
Jedan od čelnika Microsofta, Teri Mirson, otkrio je i da će novi update omogućiti “Metro” aplikacijama da rade na standardnom desktopu unutar sopstvenih prozora, kao da je u pitanju klasični program. Kompanija će ove funkcionalnosti sigurno predstaviti na Windows-u 9 čije je pojavljivanje predviđeno za sledeću godinu.
Međutim, izvori bliski Microsoft-u kažu kako se oni trude da ove mogućnosti spreme za drugi update Windows-a 8.1, ali još uvek nije ništa sigurno, pa se može desiti da “Start” dugme ponovo ugledamo tek na novoj verziji popularnog operativnog sistema.
 
Microsoft navodno planira i da spoji Windows Phone i Windows RT verzije kako bi napravili jedan operativni sistem za sve uređaje koji funkcionišu na hardveru koji je baziran na ARM tehnologiji. Takođe su na svojoj “Build developer conference-u” ranije ovog meseca, objavili da će Windows biti besplatan za sve uređaje koji su manji od devet inča.
 
Nove vesti koje dolaze od najvećeg softverskog giganta su definitivno lepa vest za sve tradicionalne korisnike kojima se ne dopada promena koje je doneo novi Windows 8 i njegov Metro interfejs.

Nastavak na JavneVesti.com...






Povezane vesti

Windows 8 Start Menu stiže u avgustu

Izvor: ITsvet.com, 25.Apr.2014

Microsoft, nakon što je shvatio razočaravajuću istinu da iOS i Android neće usporiti i sačekati popravljanje Windows 8, doneo odluku da još jednom ubrza ritam objavljivanja novih verzija. Prvobitni plan je bio da se veliki update objavi svakih 12 meseci, umesto objavljivanja potpuno novog operativnog...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.