Windows pruža podršku za fablete

Izvor: ITsvet.com, 18.Okt.2013, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows pruža podršku za fablete

Microsoft je najavio unapređenje Windows Phone 8 operativnog sistema koje će doneti podršku za ekane više rezolucije, a ovakva odluka kompanije znači i da će Windows moći da se na fablet uređajima koristi daleko efektivnije. Za sada nema zvanične potvrde, ali u okviru Microsoft-ovog bloga navodi se da to znači da će telefoni sa većim ekranima imati podršku za 1080p HD ekrane. Veći ekrani omogućavaju više prostora za Windows Phone 8 „Live Tiles“ interfejs obezbeđivanjem prikaza šest umesto četiri pločice. Osim toga, ovaj update će omogućiti rad novog hardvera sa Qualcomm 8974 četvorojezgarnim procesorom.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Lenovo Windows 8.1 tablet

Izvor: ITsvet.com, 18.Okt.2013

Lenovo će u narednom periodu predstaviti novi model u okviru njihovog opseg Windows 8.x tablet uređaja. Novi model koji se očekuje nosiće oznaku Miix2 i reč je o 8.1 tabletu koji pokreće Windows 8.1 operativni sistem. uprkos tome što ideja o kompaktnom, 8.1 tabletu koji pokreće kompletnu verziju...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.