Windows 8 nije kriv za lošu PC prodaju

Izvor: ITsvet.com, 18.Apr.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 8 nije kriv za lošu PC prodaju

Analitičare sa slažu u jednom, Windows 8 nije krivac za slabu prodaju PC računara. Stephen Baker iz NPD Group navodi da problem nikako nije u Windows 8 operativnom sistemu te da su glavni krivci za slabu prodaju PC računara visoke cene sa kojima se suočavaju OEM proizvođači. Baker naglašava da kupci žele jeftine uređaje osetljive na dodir, a to je upravo tržište na kojem Windows 8 uređaji ne mogu da budu konkurentni. Baker smatra da će notebook uređaji koje odlikuje Windows 8 operativni sistem nastaviti da beleže loše rezultate na tržištu sve dok ne dođe do promene cena.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Windows 8 uređaji će koštati $200

Izvor: ITsvet.com, 19.Apr.2013, 14:36

Cene Windows 8 laptop računara sa ekranima osetljivim na dodir će padati i to značajno, ako je verovati izjavama koje dolaze od strane rukovodilaca kompanije Intel. Cene ovih uređaja će pasti toliko da će oni ući na tržište jeftinih tablet računara. Inovativni dizajni ovih računara će...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.