Windows 10 tokom 2016. imao više ranjivosti od Windows 7 OS-a

Izvor: ItRešenja.com, 10.Feb.2017, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 10 tokom 2016. imao više ranjivosti od Windows 7 OS-a

Kompanija RiskBased Security objavila je rezultate svog istraživanja koje se bavi ranjivostima otkrivenim i prijavljenim tokom prošle godine.

Iz objavljenih podataka vidljivo je da je ubedljivo najviše ranjivosti otkriveno u Microsoft-ovom internet browseru Internet Explorer, ukupno njih 1261.

Na drugom mestu nalazi se Microsoft-ov najnoviji operativni sistem Windows 10 sa otkrivenih 705 ranjivosti, dok se na trećem mestu nalazi Windows Server 2012 sa 660 otkrivenih ranjivosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << />
Na četvrtom mestu nalazi se Windows 7 sa 647 otkrivenih ranjivosti, a poslednje peto mesto zauzima Windows Vista sa otkrivenom 621 ranjivošću.

Veći broj otkrivenih ranjivosti Windows 10 sistema prijavio je sam Microsoft, a one su ispravljene već i pre same javne prijave što ne znači nužno da je sam sistem nebezbedan, kako bi se moglo zaključiti iz njegove pozicije u objavljenom istraživanju.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Rešenja Symantec Endpoint Protection i Norton Security osvojila su prestižnu nagradu “Najbolja zaštita” koju dodeljuje AV-TEST Institut

Izvor: ItRešenja.com, 10.Feb.2017

Symantec korporacija danas je objavila da su njeni proizvodi Symantec Endpoint Protection i Norton Security dobili priznanje AV-TEST Instituta “Najbolja zaštita 2016” kao i prethodne godine, zbog vodećih mogućnosti u industriji za zaštitu od sofisticiranih sajber-napada. Symantec korporacija...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.