Windows 10 stigao na Raspberry Pi 3

Izvor: ItRešenja.com, 18.Feb.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 10 stigao na Raspberry Pi 3

Raspberry Pi je konačno spreman za potpuno Windows 10 iskustvo, te novi instaler omogućava da ova verzija operativnog sistema stigne na Arm, uključujući i Pi.

Verziju operativnog sistema za Raspberry Pi kreirali su isti ljudi koji su Windows 10 doneli i na Arm na Lumia 950 i 950 XL uređajima, a programer Jose Manuel Nieto Sanchez je na GitHub stranici objasnio kako instaler funkcioniše, te da je alatka kojom se to postiglo prilično laka za korišćenje. Naime, on kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << kako je potreban Raspberry Pi 3 Model B ili B+, microSD kartica i Windows 10ARM64 slika koja je povezana sa web-sajtom preko kojeg se preuzimaju instrukcije, a da bi se pokrenuo, instaler traži i set binarnih datoteka – Core Package.

Windows je na Raspberry uređajima prethodno mogao da se koristi samo preko Windows IoT Core-a, ali bi Windows 10 u okviru Arm-a trebalo da bude daleko funkcionalniji.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.