Warcraft je postao najuspešniji film pravljen po video igri

Izvor: ItRešenja.com, 25.Jun.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Warcraft je postao najuspešniji film pravljen po video igri

Ako sagledamo kratku istoriju filmova temeljenih na video igrama (tako je, čitali ste prošli broj Gamefuna), najlakše je zaključiti kako spomenuti baš i ne spadaju među najuspešnije filmove ikad snimljene. Blizzardov Warcraft postao je izuzetak tog pesimističnog pravila.

Sudeći po globalnim statistikama, film temeljen na strategiji izašloj pre dvadesetdve (!?!) godine postigao je izvanredan uspeh. Što je najbolje od svega, film je u Sjedinjenim Državama postigao osrednji uspeh, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << dok je u Kini postao toliki megahit da je nadmašio Ratove zvezda: Buđenje sile.

Sudeći po zaradi, Warcraft trenutno važi kao najuspešniji film temeljen na video igrama ikad snimljen. Njegova zarada trenutno se kotira na oko 377 miliona dolara, s tim da je za produkciju trebalo oko 150 miliona dolara.

Dosadašnji rekorderi po zaradi bili su Prince of Persia kao zaseban film i Lara Croft kao franšiza. Ovi rezultati, ruku na srce, ne dosežu stelarnu zaradu pravih filmskih mega hitova, ali uzevši u obzir da se radi o uradcima temeljenim na video igrama, ovo se zaista može nazvati velikim uspehom.

Ovi rezultati, u drugu ruku, ne znače da je film bio uspešan. Kako bi Warcraft bio uspešan, on mora nadmašiti zaradu od 500 miliona dolara, čime bi pokrio sve troškove marketinga i distribucije. Ako nekim slučajem to uspe, moglil bismo se nadati nastavku. Ako ne, hej – barem možemo da kažemo da smo dobili film temeljen na Warcraftu.



Izvor: Game Fun

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.