WP7 u RTM fazi

Izvor: B92, 02.Sep.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WP7 u RTM fazi

Kompanija Microsoft objavila je da je završen razvoj novog Windows Phone 7 operativnog sistema za mobilne uređaje.



Kompanija je objavila da je novi mobilni OS u RTM fazi, i da sada preostaje proizvođačima da rade na finalnoj integraciji WP7.

"Windows 7 Phone je najdetaljnije testirana mobilna platforma koju je Microsoft ikada izdao. Gotovo deset hiljada uređaja dnevno je automatski testirano, a imali smo i preko tri i po miliona sati "stres testova” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i osam i po miliona sati automatskih testova” rekao je Teri Majerson, potpredsednik Windows Phone Engineeringa.

Novi OS uključuje integraciju sa Zune, Bing, Xbox Live i Facebookom, kao i novi korisnički interfejs. Međutim, multitasking i copy/paste stavke su izostavljene.

Microsoft se nada da će programeri razviti kompletan sistem mobilnih aplikacija za Windows Phone Marketplace.

Prema rečima analitičara Johana Goldberga, kompanija će samo na marketing potrošiti gotovo pola milijarde dolara kako bi učinila sve da bi ostala u igri sa konkurencijom.

Kompanija nije objavilla datum kada će se proizvod biti na tržištu, međutim brojni izvori tvrde da će to biti u oktobru ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

WP7 u RTM fazi

Izvor: KupiMobilni.com, 03.Sep.2010, 13:01

Kompanija Microsoft objavila je da je završen razvoj novog Windows Phone 7 operativnog sistema za mobilne uređaje.

Nastavak na KupiMobilni.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.