Vučić i Ponta saglasni: Prioritet auto-put Temišvar - Beograd

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Ponta saglasni: Prioritet auto-put Temišvar - Beograd

Predsednici Vlada Srbije i Rumunije Aleksandar Vučić i Viktor Ponta razgovarali su danas o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji i naglasili potrebu većeg angažovanja na realizaciji prioritetnog infrastrukturnog projekta za obe zemlje, auto puta Temišvar - Beograd.

Izrada studije izvodljivosti i pronalaženje načina finansiranja ovog projekta prvi su koraci koje će dve strane preduzeti, istaknuto je na sastanku premijera Srbije i Rumunije, nevedeno je u saopštenju vladine kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za saradnju sa medijima.

Tema razgovora bila je i mogućnost saradnje na projektu Transbalkanski koridor Pancevo - Rasice, kojim bi bila poboljšana razmene struje i sistem transmisije, koji bi Srbiju i Rumuniju povezao sa Evropom i obezbedio energetsku stabilnost obe zemlje.

Dvojica premijera razgovarala su i o mogućnosti izgradnje gasnog koridora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Auto-put Temišvar-Beograd prioritet

Izvor: B92, 16.Dec.2014

Srbija i Rumunija trebalo bi da se više angažuju na realizaciji prioritetnog infrastrukturnog projekta za obe zemlje - auto-puta Temišvar-Beograd...To su zaključili premijeri Rumunije i Srbije Viktor Ponta i Aleksandar Vučić u razgovaru u Beogradu, a na sastanku je istaknuto da su izrada studije...

Nastavak na B92...

Potrebno veće angažovanje na realizaciji autoputa Temišvar-Beograd

Izvor: Capital.ba, 16.Dec.2014

BEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Rumunije Viktor Ponta danas su na sastanku u Beogradu istakli potrebu za većim angažovanjem na realizaciji autoputa Temišvar-Beograd, prioritetnog infrastrukturnog projekta za obje zemlje. Izrada studije izvodljivosti i pronalaženje načina finansiranja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.