Više od igre - WCG 2008

Izvor: B92, 01.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od igre - WCG 2008

Počinju pripreme za peto po redu nacionalno finale World Cyber Games turnira u Beogradu.

Jovana Milićević




Početak kvalifikacija planiran je za jun, a nacionalno finale trebalo bi da bude održano poslednje nedelje avgusta u Beogradu. Najbolji gejmeri Srbije imaće priliku da učestvuju na velikom finalu u Kelnu (Nemačkoj), zakazanom za period od 5. do 9. novembra ove godine, zahvaljujući podršci kompanije Computer Land, koja je nosilac licence >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << WCG-a za Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju i Hrvatsku.

Na prošlogodišnjoj internacionalnoj cyber olimpijadi učestvovali su predstavnici 74 zemlje iz celog sveta, a s obzirom na sve rašireniju gejming kulturu, očekuje se da će taj broj ove godine biti premašen. Ovaj globalni gejming fenomen, koji postoji već devet godina, osim takmičarskog dela, ujedno je i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

Više informacija o nacionalnom i svetskom finalu možete pronaći na www.wcg-adria.com, odnosno www.worldcybergames.com.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.