Vatikan o internetu

Izvor: B92, 17.Nov.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan o internetu

Tokom protekle nedelje, vrhunski medijski stručnjaci sastali su se sa vatikanskim biskupima, kako bi im otkrili najbolje metode za širenje poruka Katoličke crkve u XXI veku.

Izvor: Mikro




Tako su se sudarila dva različita sveta, web profesionalci iz Googlea, Facebooka, Youtubea i Wikipedije sastali su se u Vatikanu sa predstavnicima crkvenih vlasti da se dogovore oko tajni koju čine tri čarobna slova „W" (World Wide Web).

Katolička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkva već dugo ne može uvek svojim vernicima da jasno prenese poruke, a i potezi Pape sve se češće preispituju. Sa ciljem da se popravi komunikacija Crkve i vernika, sazvana je četvorodnevna konferencija, na kojoj su predstavnici društvene mreže Facebook, pretraživača Google, lokacije za razmenu video materijala Youtube i veb enciklopedije Wikipedia, visokim katoličkim crkvenim zvaničnicima predstavili važnost Interneta u životu mladih ljudi. Vatikanski biskupi upoznati su sa pretnjama hakera i kako se boriti sa njima, a savetovao ih je mladi kompjuterski stručnjak iz Švajcarske, koji u Interpolu radi kao stručnjak za kriminal na internetu.

Ova konferencija je samo jedan u nizu poteza pape Benedikta XVI koji je vezan za nove tehnologije. Papa Benedikt XVI je poznat u javnosti po korišćenju savremenih tehnologija, zna se da papa redovno koristi prenosivi računar i sluša muziku preko iPoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.