Valve predstavio Dota kartičnu igru - Artifact

Izvor: B92, 09.Avg.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valve predstavio Dota kartičnu igru - Artifact

U toku je najveće i najznačanije godišnje Dota 2 takmičenje, The International 7, koji ujedno u neku ruku predstavlja i Valvecon, pa je Valve iskoristio priliku da predstavi svoju prvu novu igru još od CS:GO.

Proteklih godina, nošeni neverovatnim planetarnim uspehom Hearthstonea, mnoge male i velike kompanije pokušavaju da kopiraju taj uspeh, poput Bethesde sa The Elder Scrolls: Legends ili CD Projekt sa Gwent: The Witcher Card Game

Fanovi su se nadali i maštali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta bi to moglo biti, koju će novu igru Valve da pokaže, i kada je Day9 krenuo da hajpuje masu, uzbuđenje je samo dodatno raslo, ali onda kada je prikazana kartična igra, publika je ispustila razočarani uzdah.

Ne zbog toga što je u pitanju kartična igra, već zato što su se nadali da ćemo konačno videti nešto veliko i novo od Valvea, a ne samo spinof igru već postojeće Dote 2.

Za sada imamo veoma malo detalja, osim toga da igra stiže 2018. godine i da će imati dosta mehanika preuzetih direktno iz MOBA žanra. Day9, koji je bio domaćin događaja, je podelio sa publikom par informacija.

Tabla će imati 3 lejna, baš kao i u Dota 2, igrači će kontrolisati 5 heroja koje će moći da opremljuju predmetima (opet, kao i u MOBA žanru), postojaće kripovi, karte koje će imati trajne efekte na lejnove, kao i klasične minion karte. Dakle, igra će poprilično kombinovati elemente kartičnih i MOBA igara.

Biće zanimljivo videti da li će kartice moći da se trguju, što bi bio presedan u žanru digitalnih kartičnih igara, ali Valve praktično već im ustanovljenu i dobru infrastrukturu za tako nešto preko Steama.

Izvor: Play.co.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.