
Izvor: TehnoMagazin.rs, 09.Jul.2018, 12:32 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Uživajte u ukusu i benefitima hladno ceđenog ulja iz vaše kuhinje
Koliko puta ste samo čuli da su hladno ceđena ulja zdravija od rafinisanih? Zašto je to tako? U procesu industrijske rafinacije iz ulja se eliminišu slobodne masne kiseline, fosfolipidi i minerali, izbeljivanjem se uklanjaju hlorofil i beta-karoten, a uništavaju se korisne materije poput tokoferola (vitamin E) i fitosterola. Sa druge strane, hladnim ceđenjem moguće je […]
Nastavak na TehnoMagazin.rs...
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.