Uskoro nam stiže olakšanje iz Googlea

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro nam stiže "olakšanje" iz Googlea

Googleov internet-pregledač Chrome dobro je poznat po svojoj večitoj gladi za RAM memorijom, čime svakako može da uspori rad računara. Nije, međutim, Chrome uvek kriv za to...

Ponekad su za to odgovorne i reklame sa sajtova. Upravo zbog toga, developeri Googlea rade na alatki koja bi trebalo da reši taj problem, i to tako što će zaustaviti učitavanje "preteških" reklama i oglasa, koje prekomerno opterećuju memorijske resurse računara.

Novi alat je prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spomenut u poruci Chromium developera, a potom je iz Googlea stigla potvrda i pojašnjenje o čemu se tu zapravo radi.

Reklame i oglasi će biti blokirani ako koriste procesor računara duže od 60 sekundi, ako ga koriste duže od 15 sekundi u bilo kom vremenskom okviru od 30 sekundi ili ako koriste više od četiri megabajta mrežnog saobraćaja za učitavanje resursa.

Svaki oglas koji bude uklonjen na taj način biće zamijenjen porukom u kojoj će biti objašnjeno zbog čega je uklonjen.

Korisnici novi alat mogu da isprobaju u test internet-pregledaču Chrome Canary, koji je još u eksperimentalnoj fazi. Od objave zvaničnog izdanja dele nas meseci programerskog rada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.