Uređaj za virtuelnu realnost

Izvor: ITsvet.com, 06.Avg.2012, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređaj za virtuelnu realnost

Dizajner Palmer Luckey je kreirao uređaj za koji obećava da će obezbediti prvu istinsku virtuelnu realnost za video igre. Reč je o uređaju koji pomera granice virtuelne realnosti sa vidnim poljem od 110 stepeni, funkcijom 3D panoramskog gledanja i trakom koja omogućava da se uređaj postavi na glavu korisnika donoseći mu istinski doživljaj virtuelne realnosti. Ovaj uređaj je nazvan Oculus Rift i reč je o uređaju koji ima podršku velikih imena igračke industrije. Mnoge kompanije su dale podršku ovom projektu, između ostalog Valve, Epic Games i druge. Ovaj projekat je izazvao veliko interesovanje investitora obzirom da je već skupio $800.000 za dodatni razvoj.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Uređaj za virtuelnu realnost

Izvor: ItRešenja.com, 06.Avg.2012

Dizajner Palmer Luckey je kreirao uređaj za koji obećava da će obezbediti prvu istinsku virtuelnu realnost za video igre. Reč je o uređaju koji pomera granice virtuelne realnosti sa vidnim poljem od 110 stepeni, funkcijom 3D panoramskog gledanja i trakom koja omogućava da se uređaj postavi na...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.