Univerzalne 3D naočare

Izvor: B92, 08.Jul.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzalne 3D naočare

Vodeći svetski proizvođač 3D opreme, kompanija XpanD, predstavila je prve univerzalne 3D naočare.

Izvor: Kućni bioskop




Serija X103 sastoji se od aktivnih 3D naočara različitih boja, a najvažnija karakteristika im je promenljivo vreme otvaranja i zatvaranja kapaka.

U suštini, rešenje je jednostavno: nakon inicijalnog prijema signala, ove naočare obavljaju analizu i usklađuju rad kapaka sa frekvencijom izvora. Ipak, prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvođača, praktično postizanje ovakvog rešenja je veoma komplikovano, pa je velika verovatnoća da su X103 tehnološki naprednije od vašeg 3D televizora ili monitora.

Takođe, zvaničnici kompanije tvrde da su ove naočare kompatibilne sa 99 procenata 3D ekrana koji su trenutno prisutni na tržištu, kao i da će X103 biti usklađivane sa budućim proizvodima.

Maloprodajna cena ovih univerzalnih 3D naočara na severnoameričkom tržištu iznosi oko 130 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.