Uhapšeni otmičari studenata iz Meksika

Izvor: Blic, 28.Okt.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni otmičari studenata iz Meksika

Meksičke vlasti saopštile su danas da su u državi Gerero uhapšena četiri pripadnika narko bande, koji su umešani u otmicu 43 studenta oteta prošlog meseca i za koje se strahuje da su ubijeni.

Saopštenje je objavljeno u vreme kada se u lokalnim medijima pojavila vest da je na deponiji izvan grada Kokule u državi Gerero na jugozapadu Meksika otkrivena masovna grobnica.

Studenti su nestali 26. septembra nakon sukoba sa policijom i maskiranim osobama.

Meksički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državni tužilac Hesus Muriljo rekao je da su četiri pripadnika bande "Gereros unidos" umešani u otmicu studenata, što je izazvalo proteste širom Meksika.

On nije objavljivao detalje o novoj masovnoj grobnici, ali je naglasio da su osumnjičeni pokazali na mesto zločina koje će danas novinarima biti i pokazano.

Prema njegovim rečima, gradonačelnik grada Iguale i njegova supruga, najverovatnije su planeri nestanka i naredili su lokalnim policijskim snagama da studente spreče da ometu politički miting na kojem je trebalo da bude pokrenuta kampanja kojom bi ga ona nasledila na toj funkciji.

Forenzički stručnjaci i dalje pregledaju ostatke nekoliko desetina tela pronađenih u grobnici na obroncima brda izvan grada Iguale, ali do sada nijedan od studenata nije pronađen.

Meksičke savezne vlasti uhapsile su više od 50 osoba u vezi sa incidentom, uključujući više desetina policajaca povezanih sa bandom "Gereros unidos".

Od početka 2007. godine u nasilju povezanom sa bandama ubijeno je oko 100.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšeni otmičari studenata u Meksiku

Izvor: Radio 021, 28.Okt.2014

Meksičke vlasti saopštile su danas da su u državi Gerero uhapšena četiri pripadnika narko bande, koji su umešani u otmicu 43 studenta prošlog meseca za koje se strahuje da su ubijeni...Saopštenje je objavljeno u vreme kada se u lokalnim medijima pojavila vest da je na deponiji izvan grada Kokule...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.