Uhapšen šef hakerske grupe Carbanak koja je ukrala više od milijardu evra

Izvor: Informacija.rs, 27.Mar.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen šef hakerske grupe Carbanak koja je ukrala više od milijardu evra

Europol je juče objavio da je španska policija uhapsila osobu koja je osumnjičena da je vođa hakerske grupe Carbanak, poznate po sajber pljačkama banaka i to nekim od najvećih koje su se dogodile poslednjih nekoliko godina. Europol je objavio da je grupa Carbanak, poznata i po imenu Cobalt, odgovorna za više od 100 sajber napada u 40 različitih zemalja, i krađu više od milijardu evra (1,24 milijardi dolara). Grupa je posle svakog napada bila u proseku bogatija za oko 10 miliona evra. Grupa Carbanak je poznata kao grupa specijalizovana za napade na banke, sisteme za elektronsko plaćanje i finansijske institucije.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

DOLIJALI SAJBER PLJAČKAŠI: Uhapšen vođa hakerske bande koja je bila strah i trepet banaka

Izvor: Kurir, 27.Mar.2018

Hakerski "mastermajnd", odgovoran je za dva malvera koja su proteklih godina korišćena za napade na banke i krađu novca, a ukradeno je oko milijardu evra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.