Udovički: Cilj je bolje upravljanje platama u javnom sektoru

Izvor: Blic, 12.Sep.2014, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Cilj je bolje upravljanje platama u javnom sektoru

Potpredsednica Vlade Kori Udovicki izjavila je da je cilj Vlade da se bolje i jasnije upravlja platama u javnom sektoru i da se zna ko i koliko zarađuje.

Gostujući u večernjem Dnevniku RTS-a, Udovički je, upitana o smanjenju plata i penzija, rekla da su još u toku računanja, ali da će najniže zarade i penzije biti zaštićene.

Kako je navela, vodi se racuna o tome da smanjenje plata i penzija bude najpravednije moguće, ali nije precizirala kada i koliko će u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procentima smanjenje iznositi.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je potrebno postaviti merila koja vrednuju posao, a ne samo strucnu spremu.

Upitana da li je MMF tražio smanjenje plata i penzija, Udovicki je istakla da je pitanje da li mi želimo održiv budžet i da li možemo dodatno da se zadužujemo, jer će doći trenutak kada svetski kapital to više neće dozvoliti.

"Cilj Vlade je da se u naredne tri godine zaustavi rast zaduženosti i to zahteva da se uštedi milijardu i po evra", navela je Udovički.

Ona je izjavila da je osnovan Sekretarijat za javne politike čiji će posao biti da uvede i predloži propise i red kojim će propisi biti donošeni. Takođe, na taj način će se paziti da propisi međusobno budu usklađeni.

Udovički je dodala da je potrebno raditi analizu efekata propisa sistematično i prema takvim metodologijama koje ne dozvoljavaju greške.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Da se zna ko i koliko zarađuje"

Izvor: B92, 12.Sep.2014

Potpredsednica Vlade Kori Udovicki izjavila je za RTS da je cilj Vlade da se bolje i jasnije upravlja platama u javnom sektoru i da se zna ko i koliko zarađuje...Udovički je, upitana o smanjenju plata i penzija, rekla da su još u toku računanja, ali da će najniže zarade i penzije biti zaštićene...Kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.