Učenici nose narukvicu 24 časa, građani aplikacijom dokazuju gde su putovali

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 16:36

Učenici nose narukvicu 24 časa, građani aplikacijom dokazuju gde su putovali

Brojne škole u Pekingu testiraju narukvice za merenje temperature učenicima, u cilju kontrole pandemije koronavirusa. Kretanje temperature nadgledaju škole i roditelji putem aplikacije, prenosi BBC, pozivajući se na kineske medije.

Od škola se traži da prate podatke i imaju plan za reagovanje ako student ima temperaturu. Jedan od nastavnika izjavio je da su narukvice slične fitnes satu.

Studenti su zamoljeni da uređaj nose 24 sata dnevno, a tokom proteklih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelja škole širom Kine ponovo se otvaraju, uz strože mere za zaštitu zdravlja.

Kina je postavila termalne kamere na javnim prostorima i na većini mesta od građana se zahteva da pokažu aplikaciju koja pokazuje boju na osnovu koje se određuje rizik zaraze zasnovan na istoriji putovanja osobe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.