U januaru stiže naslednik Megauploada

Izvor: B92, 01.Nov.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru stiže naslednik Megauploada

Kim Dotcom, osnivač popularne internet stranice Megaupload, na kojoj se nalazilo sve - od porodičnih fotografija do filmova - najavio je novi online servis za skladištenje sadržaja nazvan Mega, koji će korisnicima dati direktnu kontrolu i odgovornost nad njihovim sadržajima.

Mega će biti aktiviran u januaru 2013. godine, samo nekoliko dana pre zakazanog saslušanja o izručenju Dotcoma u SAD, gde su on i drugi operateri Megauploada optuženi za online piratstvo, prevare i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pranje novca. Kako bi izbegli američke tužioce i mogućnost zatvaranja stranice, Mega kao partnere za hosting neće imati kompanije koje se nalaze u SAD-u.

Američka vlada tvrdi da je Megaupload, nekada jedna od najpopularnijih stranica na svetu, bio direktno odgovoran za nelegalno postavljen sadržaj i da je preko ilegalnih radnji omogućio profit od 175 miliona dolara.

"Mega neće biti u opasnosti od američkih sudskih organa. Mega je promenio način funkcionisanja kako bi izbegao moguće buduće gašenje", rekao je Dotcom za Rojters.

Mega je naslednik Megauploada, koji je ugašen u januaru ove godine, kada je novozelandska policija na zahtev Vlade SAD-a upala na Dotcomov posed u blizini Oklenda i zaplenila njegove kompjutere i druge dokaze.

Korisnici će na novom servisu postavljati, čuvati i deliti sve vrste sadržaja, a celokupan sadržaj biće kodiran, dok će korisnici dobijati jedinstvene ključeve za dekodiranje.

"Vi imate ključ za ono što postavljate na naš servis, a ne mi", stoji u oficijelnoj izjavi na servisu Mega.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U januaru stiže naslednik Megauploada

Izvor: ItRešenja.com, 01.Nov.2012

Kim Dotcom, osnivač popularne internet stranice Megaupload, na kojoj se nalazilo sve – od porodičnih fotografija do filmova – najavio je novi online servis za skladištenje sadržaja nazvan Mega, koji će korisnicima dati direktnu kontrolu i odgovornost nad njihovim sadržajima.…The post U januaru...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.