U Teksasu izvršena smrtna kazna

Izvor: Blic, 11.Sep.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Teksasu izvršena smrtna kazna

Muškarac osuđen zbog ubistva vanbračne supruge i njenog brata pre više od 20 godina u Hjustonu sinoć je pogubljen ubrizgavanjem smrtonosne injekcije pentobarbitala.

Egzekucija Vilija Tortija izvedena je oko sat ipo nakon što je Američki vrhovni sud odbacio njegovu poslednju molbu za pomilovanje, preneo je AP.

U molbi, on je naveo da nije imao adektvanu pravnu pomoć tokom suđenja i postavio pitanje o delovanju smrtonosne injekcije.

Pošto mu je ubrizgan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pentobarbital, Troti je zatvorio oči i nakon osam udisaja i izdisaja, preminuo je.

On je priznao da je pucao u Barbaru Kanadu (24) i njenog brata Titusa Kanadu (28) u kući njihovoh roditelja u Hjustonu, ali je rekao da je pucao nasumice i u samoodbrani.

Tužioci su, pak, naveli da je on pretio Kanadi da će je ubiti ako mu se ne vrati, što je, kako su reki, i učinio kada je otvorio vatru na njih u kući njenih roditelja.

Trotijev advokat je, takođe, postavio pitanje efikasnosti smrtonosne injekcije, koja bi mogla da izazove užasne bolove.

Država Teksas je odgovorila da rok trajanja injekcije ističe krajem meseca i da su raniji testovi pokazali da ima dovoljnu moć da usmrti.

Ovo je osma egzekucija izvršena u Teksasu tokom 2014. godine, koji za razliku od drugih americkcih država koje koriste kombinalciju više supstanci, u smrtonosnoj injekciji koriste samo smrtonosnu dozu pentobarbitala.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izvršena smrtna kazna u Teksasu

Izvor: RTS, 11.Sep.2014

Muškarac osuđen zbog ubistva vanbračne supruge i njenog brata pre više od 20 godina u Hjustonu sinoć je pogubljen ubrizgavanjem smrtonosne injekcije pentobarbitala...Egzekucija Vilija Trotija izvedena je oko sat i po nakon što je Američki vrhovni sud odbacio njegovu poslednju molbu za pomilovanje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.