Twitter uveo nove mere bezbednosti

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter uveo nove mere bezbednosti

Predstavnici društvene mreže Twitter saopštili su da uveli novu bezbedonosnu tehnologiju, koja će otežati eventualno špijuniranje, koje bi mogle da sprovedu američke vladine obaveštajne agencije.

Ta društvena mreža je odlučila da unapredi postojeću HTTPS enkripciju, koju koristi od 2011. godine, sa naprednom tehnologijom, koja bi trebalo da onemogući hakerske upade obaveštajnih službi.

"Pre godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i po dana Twitter je prvi u potpunosti uveo HTTPS tehnologiju, i od tada je svakim danom sve jasnije koliko je važna zaštita privatnosti naših korisnika", navodi se u saopštenju.

Tviter je poslednja u nizu velikih internet kompanija, koja je donela nove mjere bezbednosti, nakon što je bivši službenik NSA Edvard Snouden, izneo podatke o špijuniranju koje sprovode obaveštajne službe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.