Trojanac napada  Firefox

Izvor: ITsvet.com, 12.Okt.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojanac napada Firefox

Pronađen je Firefox trojanac koji prisiljava Firefox internet pretraživač da sačuva korisnikove lozinke i zatim koristi ove lozinke da kreira nove korisničke naloge na zarađenom računaru. Većina sigurnosnih istraživača preporučuje korisnicima da odabiraju opciju da ne dozvole Firefox-u da zapamti lozinku obzirom da se zapamćene lozinke lako iskorišćavaju od strane kreatora malware-a. Trojanac PWS-Nslog koji je otkriven od strane sigurnosne kompanije Webroot menja preference pretraživača zajedno sa deaktiviranjem Firefox koda koji pita da li treba da sačuva lozinku kada se korisnik uloguje na siguran sajt.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Ne dozvolite Firefoxu da vam zapamti lozinke, trojanac hara

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Okt.2010, 10:50

NEW YORK - Pronađen je Firefox trojanac koji prisiljava Firefox internet pretraživač da sačuva korisnikove lozinke i zatim koristi ove lozinke da kreira nove korisničke naloge na zarađenom računaru.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.