#TrkaZaPetlju - programiranje za osnovce na BG Maratonu

Izvor: PCAxe.com, 20.Apr.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#TrkaZaPetlju - programiranje za osnovce na BG Maratonu

Na ovodišnjem Beogradskom Maratonu će biti pokrenuta akcija u saradnji sa Inicijativom Digitalne Srbije, gde će preko 500 učesnika trčati u cilju pružanja javne podrške i prikupljanja sredstava za Fondaciju Petlja, koja je zaslužna za besplatan materijal orijentisan učenju programiranja od ranog uzrasta.
"Biće ovo još jedna prilika da se oko zajedničkog cilja ujedine zaposleni u različitim kompanijama okupljenim u Inicijativi Digitalna Srbija, neprofitnoj organizaciji koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo" - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Nastavak na PCAxe.com...






Povezane vesti

BG MARATON: #TrkaZaPetlju

Izvor: Mondo, 21.Apr.2018, 12:38

Ovogodišnji Beogradski maraton obeležila je i Inicijativa digitalna Srbija, čiji je jedan od osnivača Telekom Srbija. Promocija portala petlja.org - za učenje osnova programiranja za 5. i 6. razred osnovne škole...Među učesnicima Beogradskog maratona ove godine trčalo se i pod "zastavom" Inicijative...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.