Trinaestogodišnjak postao prva osoba koja je srušila Tetris na NES-u VIDEO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 15:06

Trinaestogodišnjak postao prva osoba koja je "srušila" Tetris na NES-u VIDEO

Strimer Blue Scuti je nadmašio veštačku inteligenciju i postao prva osoba koja je prešla, odnosno "srušila" Tetris na NES-u.

Klasična igra Tetris je dostupna preko tri decenije, a tokom ovog perioda veliki broj ljudi je došao do jednog od različitih završetaka igre. To se obično odradi slaganjem četiri reda cigli istovremeno.

Taj poduhvat je sam po sebi izazov, ali postoje oni koji su koncept "prelaženja Tetrisa" podigli do ekstrema igrajući NES igru toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzivno da su je srušili, a to je fenomen sa nazivom "kill screen".

Blue Scuti je trinaestogodišnjak i kompetitivni Tetris igrač i postao je prva osoba koja je primorala NES na "kill screen", što defakto znači kraj igre. Ovo je prethodno polazilo za rukom samo veštačkoj inteligenciji.

Blue Scuti je na kompetitivnu Tetris scenu stigao u decembru 2021. godine, a tokom 2023. je osvojio prva mesta na nekoliko turnira. On je na svom YouTube kanalu objavio video u kojem dokumentuje svoj najnoviji poduhvat.

Blue Scuti je uspeo da sruši Tetris nakon oko 38 minuta kontinuiranog igranja: ekran je postao zamrznut, muzika se "zakucala" na jednoj neprekidnoj noti, a Blue Scuti je izrazio veliko ushićenje zbog poduhvata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.