Trilioni poruka u 2010

Izvor: ITsvet.com, 23.Okt.2010, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trilioni poruka u 2010

Upotreba mobilnih telefona i interneta nastavlja da se povećava uprkos raznolikim cenama kada je u pitanju širokopojasni internet na različitim meridijanima, tvrdi nova studija koju je sprovela međunarodna telekomunikaciona unija. Prema navodima organizacije koja deluje pod patronatom Ujedinjenih Nacija, tokom ove godine će u svetu biti poslato 6.1 trilion tekstualnih poruka. Ova cifra koja je utrostručena u odnosu na brojku od pre tri godine ukazuje da ljudi širom sveta svakog sekunda pošalju oko 200.000 poruka. Mobilni telefoni su dostupni za oko 90% populacije, a ova organizaicja procenjuje da će do kraja godine biti 5.3 milijarde korisnika mobilnih telefona.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Treći svijet na mreži

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2010, 08:22

NJUJORK, Trećina svjetske populacije koristiće internet do kraja ove godine, pokazuju podaci koje su objavile UN. Broj korisnika interneta udvostručio se na dvije milijarde u posljednjih pet godina, objavila je Međunarodna unija za telekomunkacije. Od početka godine na internet se priključilo 226...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.