Tragično slaba prodaja novih BlackBerry telefona

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragično slaba prodaja novih BlackBerry telefona

Brokerska kompanija Morgan Stanley saopštila je da se dva nova BlackBerry telefona koja je trebalo da doprinesu oporavku kompanije praktično uopšte ne prodaju.

Analiza Morgan Stanley kompanije kaže da prodaja BlackBerry Passport i BlackBerry Classic telefona "nije ni približno blizu" očekivanim ciframa prodaje. Oni su čak i otkrili podatak koji je gotovo zastrašujući, te je prema njihovom izveštaju prodato svega 8000 ovih telefona u tekućem tromesečju.

Morgan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stanley poručuje da je BlackBerry kompaniji potrebno bar dva do tri miliona jedinica da se proda u toku ove fiskalne godine. Pored toga, ova brokerska firma poručuje i da je malo verovatno da se dođe do 500 miliona dolara prihoda od softvera koliko je bio cilj kompanije.

U svojoj napomeni, Morgan Stanley kaže da je BlackBerry danas ime koje je teško prodati, čak i poslovnim kupcima. Kada je Passport objavljen, brzo je prodato 200.000 jedinica, a onda još jedna takva tura, ali je očigledno da je ovaj telefon nesposoban da ispuni veće zahteve.

Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.