Tope se kao ludi

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 11:51

"Tope se kao ludi"

Učesnici Evo 2023 turnira u borbenim igrama prijavili su probleme sa oštećenim PlayStation 5 USB portovima tokom vikenda.

Učesnici su preko kanala društvenih mreža odlučili da pokažu i ispričaju nezgode sa USB portovima, koji su se naizgled previše zagrejali i "istopili" kada su bili priključeni na brojne PS5 konzole u okviru događaja.

Aktuelni Google (i bivši Meta i Microsoft) AR inženjer Eduardo Kuervo, koji je rekao da je prisustvovao događaju prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put ove godine, objavio je na X-u (bivši Twitter) sliku koja prikazuje poziciju ispod USB priključka kontrolera, koja prikazuje istopljene komadiće plavog USB porta za PS5.

"Moj kontroler nije bio jedini koji se [otopio]", napisao je. "Ovo je jednostavno strašno. Morate da uradite nešto u vezi sa tim nedostatkom provođenja toplote, posebno ako planirate da koristite PS5 na turnirima".

Njegovoj žalbi se pridružilo još korisnika, koji su imali sličan incident. Nije jasno šta je uzrok ovog očiglednog pregrevanja.

Ovo nije prvi esports turnir koji koristi PS5 sisteme, a ranije nije bilo sličnih široko rasprostranjenih pritužbi na topljenje portova.

Neki učesnici su spekulisali da su ljudi koristili nepodržane USB konvertore, što im je omogućilo da koriste nekompatibilne kontrolere, što je možda oštetilo portove konzole.

S druge strane, procenjuje se da je kongresna zona bila oko ugodnih 21 do 22 stepena Celzijusa tokom celog vikenda i da organizatori događaja nisu rizikovali u krugu gde se održavalo takmičenje.

U finalu, svaki put kada je bila pauza za reklame, menjali su PS5 za drugu jedinicu, verovatno da bi sveli zabrinutost na minimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Tope se kao ludi"

Izvor: B92, 08.Avg.2023

Učesnici Evo 2023 turnira u borbenim igrama prijavili su probleme sa oštec&#769;enim PlayStation 5 USB portovima tokom vikenda.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.