Top 5 najplaćenijih CS:GO igrača

Izvor: B92, 05.Apr.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5 najplaćenijih CS:GO igrača

Counter Strike je prešao dug put od skromnih početaka 1.6 verzije preko Source izdanja do najnovije i najpopularnije iteracije Counter Strike: Global Offensive. Razvojni put igre su pratili i nagradni fondovi na turnirima, tako da je Major sistem turnira, sponzorisan od strane Valvea dogurao do milion dolara.

Dok se sleže prašina oko MLG Major Columbusa, mi ćemo izdvojiti pet najplaćenijih Counter Strike: Global Offensive igrača današnjice.

5.. Jesper “jw” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Wecksell – oko 280.000 dolara iz 81 turnira

Najmlađi član Fnatic tima, počeo je svoju esports karijeru na norveškim LAN žurkama. Dva meseca kasnije zaigrao je za Epsilon eSports koji je kasnije dao pola sadašnjeg tima Fnatic. Iako su rano ispali na MLG Columbusu, i dalje se visoko kotira po zaradi.

4. Robin “flusha” Ronnquist – oko 290.000 dolara iz 89 turnira

Flusha je kapetan Fnatica, a kao član Epsilona je glavni krivac za regrutovanje JWa, sa kojim je zajedno kasnije prešao u Fnatic. Igrač za primer, Flusha je vodio šveđane do tri Major titule i nebrojeno Premier titula u karijeri.

3. Wiktor “Taz” Wojtas – oko 300.000 dolara iz 144 turnira

Posle dva Fnatic igrača, red je i na poljske zvezde Virtus Pro, preciznije Taza. On je svoju karijeru počeo na 1.6 sceni kroz poljski Pentagram i nemački Meet Your Makers tim. Prošao je mnogo timova, da bi u eri CS:GOa konačno pronašao mesto u Virtus Prou. Samo dva meseca pošto se priključio timu, Virtus Pro uzima ESL One Katovice Major u 2014, a tokom 2015 zarađuje preko 100.000 dolara kroz 35 turnira.

2. Filip “neo” Kubiski – oko 310.000 dolara iz 147 turnira

Tazov saigrač, Neo je gotovo sve vreme igrao sa njim i prolazio iste timove. Razlika u kešu je u par retro turnira u kojima je Neo učestvovao i njegovom aktivnom učestvovanju u FaceIt Pro Ligama ove godine.

1. Patrik “f0rest” Lindberg – oko 365.000 iz 170 turnira

Šveđanin na vrhu. Normalno. Od 2005 F0rest je rangiran među najbolje igrače Counter Strikea. Svoju prvu pobedu, sa 16 godina, na OptiHack tunriru je “naplatio” 730 dolara. Od onda putuje širom Švedske i takmiči se bez prestanka. Kao član švedskog World eSports Games tima, zaradio je 10.000 dolara i uskoro postaje član originalne legendarne postave Fnatica, sa kojom osvaja sve sto je bilo na raspolaganju u to vreme. Sa dolaskom Counter Strike: Global Offensiva, Forest prelazi u Ninjas in Pijamas, za koji još uvek igra.

izvor: klanrur.rs

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Top 5 najplaćenijih CS:GO igrača

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2016

Counter Strike je prešao dug put od skromnih pošetaka 1.6 verzije preko Source izdanja do najnovije i najpopularnije iteracije Counter Strike: Global Offensive. Razvojni put igre su pratili i nagradni fondovi na turnirima, tako da je Major sistem turnira, sponzorisan od strane Valvea dogurao do milion...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.