Top 5 (besplatnih) VPN servisa koje sam do sada koristio

Izvor: SaznajNovo.com, 20.Feb.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5 (besplatnih) VPN servisa koje sam do sada koristio

Nisam već neko vreme napisao članak vezan za VPN uprkos tome što sam dobijao dosta pitanja u vezi sa tim. Razlog zbog kojeg nisam pisao članke na tu temu jeste što sam testirao VPN servise pa sam hteo da napišem sumiran članak.
I evo, došlo je vreme da napišem koji su to VPN servisi meni bili najbolji do sada. Kada kažem „najbolji“ mislim na MENI najbolji za MOJE kriterijume. A ono što sam gledao je bilo:
Broj megabajta (protok) Maksimalna brzina Lokacije servera Lakoća >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << upotrebe Enkripcija E sad, desilo se da naiđem na neke servise koji ispunjavaju dosta ovih uslova, ali ne sve, i njih sam ubacio. Onu listu gore sam poređao po važnosti, što znači da sam prvo gledao koliko mesečno/dnevno nude megabajta, pa zatim po kojoj brzini, gde su im locirani serveri sve, i na kraju koliko se lako koristi. Najmanje sam gledao enkripciju jer svi oni manje-više nude makar 128-bit, a to mi nije ni bitno jer VPN koristim samo u slučaju ako neki sajt/servis zahteva lokaciju iz određene države.
Spisak koji sledi, međutim, nije poređan ni po kakvom redosledu!
#1 VPN Book
Koristio sam ga duže vreme i nisam imao problema za sada. Jedina mana je što se mora unositi login svaki put (koji se menja).
Protok: neograničen Brzina: neograničena (solidan surf) Lokacije: FR, DE, US, CA Lakoća upotrebe: 3/5 Enkripcija: 128-bit/256-bit #2 Just Free VPN
Sličan prethodnom s tim da sam imao nekad problema sa povezivanjem. Mana je što se i ovde login menja stalno.
Protok: neograničen Brzina: ~3 Mbps (solidan surf) Lokacije: US, UK, CA, NL, DE, HK Lakoća upotrebe: 3/5 Enkripcija: 256-bit #3 Shellfire
Još jedan VPN servis koji nudi besplatan paket sa solidnim specifikacijama. Ono što mi se sviđa jeste lakoća instalacije i dostupnost na više platformi (Windows, Mac, Android, iOS).
Protok: neograničen Brzina: ~1 Mbps (dosta brz surf) Lokacije: US, DE Lakoća upotrebe: 4/5 Enkripcija: 128-bit #4 Betternet
Ovaj servis mi se dopao jer je dostupan na još više uređaja (Win, Android, iOS, Mac, Chrome, Firefox) i lako se koristi. Međutim, ima nekoliko mana kao što su brzina surfa (iako je test brzine odličan) i nemogućnost biranja lokacije.
Protok: neograničen Brzina: ~8 Mbps (spor surf) Lokacije: ne može se birati Lakoća upotrebe: 5/5 Enkripcija: nepoznato #5 Proton VPN
Ime Proton je dobro poznato ljudima koji žele da se sakriju u online svetu. Dakle, nude dobru zaštitu, što je plus, ali i dosta ograničenja za Free nalog. Ipak, izabrao sam ih jer imaju jako ime i sigurnost.
Protok: neograničen Brzina: Low – nije precizirano (solidan surf) Lokacije: JP, NL, US Lakoća upotrebe: 2/5 Enkripcija: 256-bit To je neka moja lista VPN servisa koje sam probao i koji su mi najviše odgovarali. Ako imate predlog za neke druge, slične, VPN servise, napišite u komentaru ispod.
Detaljnije - Top 5 (besplatnih) VPN servisa koje sam do sada koristio

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.