Telegram sa novim dizajnom i animacijama izaziva WhatsApp

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 21:08

Telegram sa novim dizajnom i animacijama "izaziva" WhatsApp

Kompanija Telegram saopštila je da je poboljšala kvalitet razgovora preko svoje istoimene platforme.

Telegram je uveo novi dizajn poziva i nove animacije koje bi trebalo da zasene glavnog konkurenta, aplikaciju WhatsApp kompanije Meta.

Pozadine na Telegramu će se menjati na osnovu statusa poziva, odnosno na osnovu toga da li telefon zvoni ili poziv traje ili je razgovor završen, prenosi portal Tech Crunch.

Novi interfejs zahteva manje resursa nego ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što znači da štedi bateriju i bolje radi na starim uređajima.

Kvalitet zvuka tokom poziva preko Telegrama je sve bolji i njegovo poboljšavanje će se nastaviti tokom 2024. godine, dodaje se u saopštenju kompanije sa sedištem u Dubaiju.

Pored toga, Telegram uvodi svoju zabavnu animaciju "isparavanja" i za korisnike operativnih sistema iOS i Android koja se pojavljuje svaki put kada korisnik briše poruku.

Telegram je pre mesec dana najavio prilagodjavanje emotikona za reakcije i poboljšanje drugih funkcija kako bi se bolje nadmetao sa konkurentskim Vacapom.

Metinu platformu Vacap koriste oko dve milijarde ljudi mesečno, a Telegram ima više od 800 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Telegram sa novim dizajnom i animacijama "izaziva" WhatsApp

Izvor: B92, 03.Jan.2024

Kompanija Telegram saopštila je da je poboljšala kvalitet razgovora preko svoje istoimene platforme.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.