Tehničar posmatrao parove u krevetu putem sigurnosne kamere

Izvor: B92, 27.Jan.2021, 09:24

Tehničar posmatrao parove u krevetu putem sigurnosne kamere

Sve više stvari u našim domovima pokreće ova ili ona vrsta tehnologije. Sigurnosne kamere su odavno priznata i poznata stvar, ali ne smemo zaboraviti - svaka tehnologija može da se zloupotrebi.

Prošle nedelje, u SAD su se pojavili detalji jednog takvog slučaja, a u centru pažnje nisu bili hakeri, već tehničar kompanije koja postavlja sigurnosne kamere u domove ili kancelarije.

Ovaj tehničar zove se Telesfor Aviles, a on je, tokom pet godina koliko je bio zaposlen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kompaniji, pristupao kamerama više od 200 klijenata. Ukućane je, ovim putem, posmatrao skoro 10.000 puta, prenosi portal Tech Spot.

Aviles je posebnu pažnju obratio na posmatranje kuća u kojima žive žene koje su mu privlačne, pa ih je posmatrao kada su nage, ili čak kada imaju seks sa partnerima. Ovo je sve priznao nakon što je uhvaćen, a način na koji je mogao da pristupi kamerama je veoma jednostavan.

Samo je dodao svoju e-mail adresu na spisak onih koje imaju pravo pristupa kamerama i drugim pametnim uređajima prilikom instalacije u dom. Zbog te e-mail adrese je, naposletku, i otkriven.

Naravno, Aviles se trenutno nalazi iza rešetaka, tužbe su podnete i protiv njega i protiv kompanije, a uskoro će dobiti i konačnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.