Tableti potiskuju televizore

Izvor: B92, 29.Nov.2012, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tableti potiskuju televizore

"Tablet" uređaji polako u porodici zamenjuju stari dobri televizor, zaključak je poslednjeg tromesečnog izveštaja "Globalnog video-indeksa" (GVI).

GVI je otkrio tendenciju porasta upotrebe "pametnih" telefona, a posebno "tablet" uređaja, za praćenje video-sadržaja, posmatranje programa koji se direktno prenose, sportskih događaja uživo, čak i filmova, prenose francuski mediji.

Sa pojavom ajpeda 3, gledanje video-snimaka na "tabletima" za 26 odsto je prevazišlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostale medije i otad je zabeležilo porast od čak 90 odsto.

U izveštaju GVI se navodi da od ukupnog vremena koje se provede na "tabletima", 70 odsto se odnosi na posmatranje video-sadržaja od 10 minuta ili više, a 30 odsto na sadržaje koji traju duže od jednog sata.

Međutim, "tableti" nisu jedini uređaji koji se koriste za gledanje video-snimaka. Igračke konzole (uređaji za video-igrice) i televizijski aparati priključeni na internet takođe su sve popularniji za pretragu i posmatranje različitih sadržaja.

"Tableti" se, prema GVI, klasifikuju vrlo dobro sa stanovišta komfora. Koristiti "tablet", televizor s priključkom na internet, konzolu, iz svoje udobne fotelje, nudi naravno mnogo više komfora nego računar.

Uopšteno govoreći, ljudi se sve više opredeljuju za internet radi gledanja filmova, televizijskih emisija, događaja uživo, u odnosu na tradicionalne televizijske kanale.

Globalni video indeks, anonimno, svakoga meseca analizira navike blizu 200 miliona video-korisnika u blizu 130 zemalja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tableti potiskuju televizore

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Nov.2012

"Tablet" uređaji polako u porodici zamjenjuju stari dobri televizor, zaključak je posljednjeg tromjesečnog izvještaja "Globalnog video-indeksa" (GVI), javlja Tanjug. GVI je otkrio tendenciju porasta upotrebe "pametnih" telefona, a posebno "tablet" uređaja, za praćenje video-sadržaja, posmatranje...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Tableti potiskuju televizore

Izvor: ITBox.rs, 30.Nov.2012, 10:27

Izvor: Tanjug “Tablet” uređaji polako u porodici zamenjuju stari dobri televizor, zaključak je poslednjeg tromesečnog izveštaja “Globalnog video-indeksa” (GVI). GVI je otkrio tendenciju porasta upotrebe “pametnih” telefona, a posebno “tablet” uređaja, za praćenje video-sadržaja,...

Nastavak na ITBox.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.