Tablet računari činiće 50% PC tržišta

Izvor: ITsvet.com, 28.Nov.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tablet računari činiće 50% PC tržišta

U toku naredne godine, od ukupne količine isporučenih računara, gotovo 50 odsto činiće tableti, navodi firma Canalys. U toku trećeg kvartala ove godine zabeležen je porast potražnje na PC tržištu od 18 odsto, uprkos tome što isporuka desktop i notebook računara beleži pad. Isporuka tablet računara obuhvatila je 40 odsto svih isporučenih računara u toku pomenutog kvartala. Canalys naglašava da će tableti nastaviti da dominiraju tržištem, te predviđa da će u toku naredne godine biti isporučeno 285 miliona jedinica, kao i da će taj broj u toku 2017. godine porasti na 369 miliona jedinica. Očekuje se da će Apple i Samsung i dalje prednjačiti na ovom tržištu.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Intel ulaže u promociju tablet procesora

Izvor: ITsvet.com, 28.Nov.2013

Intel planira da ponudi finansijska sredstva u visino od milijardu dolara sa ciljem da ohrabri proizvođače tablet računara da prihvate njihove procesore u toku naredne godine, pa samim tim računaju da će u toku naredne godine biti isporučeno 60 miliona procesora za tablet računare, što je gotovo...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.