TVITER U PROBLEMIMA Gubici veliki, deonicama pala vrednost

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TVITER U PROBLEMIMA Gubici veliki, deonicama pala vrednost

Društvena mreža Tviter objavila je kvartalne rezultate i snizila procene za 2015. godinu zbog slabe potražnje za njihovom novom oglasnom uslugom, pa je cijena deonice u utorak u jednom trenutku pala za čak 24 posto.

Prihod Tvitera znatno je manji u prvom tromesečju 2015. godine

Tviter ove godine očekuje prihode u rasponu od 2,17 milijardi dolara pa do 2,27 milijardi, što je manje od ranijih procena, kada su se očekivali prihodi od 2,3 do 2,35 milijardi dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Analitičari su očekivali godišnji prihod od 2,37 milijardi dolara, prenosi Jutarnji.hr.

Broj aktivnih korisnika porastao je na 302 miliona mesečno, što je 18 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Kvartalni gubitak Tvitera iznosio je 162,4 miliona dolara, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 132,4 miliona.

Cena deonice trgovanje sada je 42,27 dolara, što je pad od 18,2 posto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.