TVITER PLANIRA BRISANJE: Ako ste u ovoj kategoriji ostaćete bez naloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TVITER PLANIRA BRISANJE: Ako ste u ovoj kategoriji ostaćete bez naloga

Prave čistku...

Tviter će u narednim danima početi da briše račune koji su neaktivni duže od šest meseci. Stoga, ukoliko želite da zadržite svoj nalog, najbolje bi bilo da tvitujete pre 11. decembra.

U toku velike akcije bit će uklonjeni računi korisnika koji su prestali da objavljuju sadržaje na popularnoj mreži, što će uključiti i račune onih koji su umrli.

Ovo će biti prvi put da će Tviter ukloniti račune u tako velikom obimu. Iz mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kažu kako je glavni razlog pokretanja ovakve akcije taj što korisnici koji se ne prijavljuju na svoj nalog nisu bili u mogućnosti da prihvate ažurirana pravila o privatnosti.

Portparolka Tvitera takođe ističe da će poboljšati verodostojnost platforme uklanjanjem neispravnih računa koji pojedinim korisnicima mogu dati nepotreban osećaj važnosti. Ujedno će se osloboditi brojna korisnička imena koja će biti ponovo dostupna nakon 11. decembra.

Tviter će smatrati neaktivnim korisnikom svaku osobu koja se nije prijavila na mrežu barem jednom u proteklih šest meseci. Kako prenosi BBC, prva serija izbrisanih računa uključivaće one koji su registrovani izvan SAD-a.

U budućnosti će, dodaju iz Tvitera, mnogo rigoroznije proveravati račune na kojima su ljudi prijavljeni, ali ne rade "ništa" na platformi. Detalji otkrivanja neaktivnih računa nisu poznati, osim kako Tviter koristi mnogo signala za utvrđivanje pravih korisnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ne želite da vam neko preotme profil? Twitter od decembra briše neaktivne naloge

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 11:49

Ako u poslednje vreme niste koristili Twitter a ne želite da neko "ugrabi" vaše korisničko ime, možda biste mogli da se svejedno ulogujete u svoj nalog...Naime, Twitter je najavio da će početi da uklanja naloge koji nisu bili aktivni najmanje šest meseci..."Čišćenje" će početi posle 11. decembra,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.