TI6: Evropa ne igra najbolju Dotu, kraj bajke TNC

Izvor: B92, 12.Avg.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TI6: Evropa ne igra najbolju Dotu, kraj bajke TNC

Digital Chaos je pobedio TNC Pro Gaming sa 2-1 u donjoj polovini plejof tabele na The International 2016. Filipinski tim je eliminisan i njihova epska priča je privedena kraju.

Oba tima su na TI6 došli kao potpuni autsajderi. Oba su ostavila svoj trag na profesionalnoj Dota 2 sceni – Digital Chaos je pobedio Team Secret, Newbee i Team Liquid u grupnoj fazi, pre nego što su u gornjoj polovini plejof tabele izgubili od Wings Gaming sa 2-1. U donjoj polovini plejof tabele u eliminacionom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meču Digital Chaos je izbacio LGD Gaming sa 2-0.

TNC Pro Gaming je plejof počeo u donjoj polovini plejof tabele, gde je uspeo da eliminiše najveće favorite za osvajanje TI6 – OG, sa 2-0.

Prvu rundu je TNC Pro Gaming dobio za 39 minuta na leđima Sam_H na heroju Batrider, koji je ostvario nekoliko solo eliminacija, i u jednom momentu bio najbogatiji heroj na mapi. Digital Chaos nije ima rešenja, pošto je iz svakog grma vrebao Battrider sa Blink Daggerom spreman da iskoči iz zasede.

Digital Chaos je u drugoj rundi preuzeo kontrolu meča, potpuno zaustavljajući protivničkog Alchemis heroja, u ranoj fazi runde. Držeći Alchemista pod kontrolom. Digital Chaos je bio izjednačen sa TNC Pro Gamingom. Američkom predstavniku tada konačno počinje da deluje Magnus/ Ember Spirit kombinacija. Sa Empower magijom na Ember Spirit heoroju sa Divine Rapier predmetom, pri korišćenju Sleight of Fist magije, Resoluti1on je uspeo da seče kroz protivničke core heroje. Digital Chaos je dobio Mega Creepove i kompletnu eliminaciju protivničkog tima u 44 minutu.

Videlo se da je TNC Pro Gaming slomljen, te je Digital Chaos treću rundu dobio za 28 minuta. Ostvarili su prednost u sve tri staze u ranoj fazi igre, i pri rezultatu 27-6 i bez i jedne smrti na Slark i Dark Seer heroju, TNC Pro Gaming je uvideo da je Digital Chaos prejak.

TNC Pro Gaming je završio turnir u top 8 timova, što je za filipinsku dotu veliki uspeh, kao i lični uspeh DeMoNa, posle velikih ličnih žrtvi.

Digital Chaos je dospeo u top 4 na The International 2016, pobedom i eliminacijom EHOME sa 2-0.

Kada su se Digital Chaos i EHOME susreli po prvi put u grupnoj fazi takmičenja, bilo je nerešeno 1-1. Ovog puta u eliminacionom meču, potpuni autsajderi, tim sastavljen od “odbačenih” igrača, je uspeo da glatko dobije EHOME, koje je vidno bio demoralisan posle izgubljenog meča protiv Evil Geniuses koji su ih poslali u donju polovinu plejof tabele.

Digital Chaos je počistio EHOME sa 24-7 i prednošću od 18000 zlata u prvoj rundi i 26-11 sa 16000 zlata prednosti u drugoj rundi. Obe runde su trajale nešto kraće od 40 minuta.

Digital Chaos su završili u donjoj polovini plejof tabele posle poraza od WIngs Gaming, prvog dana plejofa. Svojom fantastičnom igrom i upornošću su u eliminacionim mečevima izbacili LGD Gaming, TNC Pro Gaming i EHOME.

Digital Chaos će sldeći meč igrati protiv pobednika susreta Fnatic i MVP Phoenix. Pobednik ovog meča će preći u donju polovinu plejof tabele, gde će protiv Digital Chaos igrati za mesto u finalu.

Fnatic je pobedio Team Liquid sa 2-0, i eliminisao poslednji evropski tim iz daljeg takmičenja na The International 2016.

Fnatic je prvu rundu susreta dobio lako, sa rezultatom 37-12 u 40 minutu. Druga runda je bila mnogo ujednačenija, sa Team Liquid agresivnim draftom koji je ređao eliminacije u prvom delu igre. To im je pomoglo da uspostave kontrolu nad igrom do 20 minuta. Međutim, Fnatic je preokrenuo rundu sa epskim timskim eliminacijama tokom srednjeg dela igre.

Iako se Team Liquid borio da zadrži svoje vođstvo, Fnatic je zadržao momentum, eliminišući evropskog predstavnika u njihovom poslednjem pokušaju probijanja protivničke baze. Team Liquid je bio primoran da se preda, iako je vodio sa 39-33.

Eliminacija Team Liquida je još jedan u nizu razočarenja za evropske fanove, pošto je naveći favorit OG eliminisan. Natus Vincere, Team Secret i Alliance su ostvarili mizerne rezultate, pošto su eliminisani u prva dva dana plejofa.

Pobeda Fnatic tima je veliki podvig za SEA Dotu. Prvi put jugoistočno azijska regija ima dva predstavnika u Top 6. Fnatic sledeći eliminacioni meč igra protiv MVP Phoenix.

Izvor: klanrur.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.