TELEFON VAM JE UŽASNO SPOR, A BATERIJA VAM SE BRZO TROŠI? Možda ste instalirali neku od ovih štetnih aplikacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TELEFON VAM JE UŽASNO SPOR, A BATERIJA VAM SE BRZO TROŠI? Možda ste instalirali neku od ovih štetnih aplikacija

Proverite!

Milioni Android korinsika skinuli su aplikacije koje im usporavaju telefona i troše bateriju.

Istraživači bezbednosne kompanije Trend Micro otkrili su 85 različitih aplikacija za fotografiju i igara koje su prepune adware-a unutar Guglove zvanične prodavnice aplikacija. Najgore od svega, ove aplikacije ukupno su preuzete preko 8 miliona puta.

Bezbednosna kompanija Trend Micro objavila je punu listu lažnih aplikacija, ali neke od najpopularnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su Super Selfie, Cos Camera, Pop Camera i LIne puzzle.

Jedna od načina na koje su ove opasne aplikacije izbegavale da budu detektovane je stvaranje prečice aplikacije na Home ekranu telefona 30 minuta nakon što je neka od njih instalirana.

Ovo im je pomoglo da budu vidljivije, ali su na ovaj načina odvraćale korisnike da ih deinstaliraju.

Kada se pokrenu, aplikacije funkcionišu onako kako bi foto aplikacija ili igra trebalo da funkcionišu, ali ujedno i puštaju duge reklame preko celog ekrana koje je nemoguće zatvoriti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.