TECNO Spark 10 Pro ima posebnu kameru – evo i zašto

Izvor: ItRešenja.com, 14.Jun.2023, 20:02

TECNO Spark 10 Pro ima posebnu kameru – evo i zašto

Pravljenje fotografija umnogome zavisi od sistema kamera, interne obrade fotografije i raznih drugih faktora. Treba imati u vidu da broj piksela koji kamera „nosi“ jeste od značaja, međutim ne presudnog. Kada je reč o TECNO Spark 10 Pro telefonu, odlikuje ga dvostruki sistem kamera sa glavnim sočivom od 50 megapiksela i sočivom za merenje dubine polja. Međutim, ovaj pametni telefon karakterističan je po 3D LUT i ASD režimu, koji imaju za zadatak da rekonstruišu boje kako bi finalna fotografija >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << izgledala prirodno i uredno.

Ljubiteljima fotografije omogućeno je kreiranje visoko kvalitetnih fotografija i pri slabom osvetljenju. Super Night AI algoritam koji poseduje TECNO Spark 10 Pro spaja i usklađuje više kadrova kako bi se postigla jedna fotografija sa idealnom noćnom scenom.

Pored ovog algoritma, telefon poseduje i nekoliko Super Night filtera koji korisnicima omogućavaju da stvaraju jedinstvene noćne fotografije i uspomene koje će pamtiti celog života. Reč je o režimima: Black Gold, Green Orange, Ice Blue, Cyberpunk, Romantic i Dreamy. Njihova uloga je da na fotografijama izraze dominantne boje i unificiraju ton na fotografiji.

Kada je reč o kameri na pametnom telefonu, njena upotreba često je usmerena i na kreiranje video zapisa. Glavna kamera na TECNO Spark 10 Pro telefonu opremljena je funkcijama koje značajno unapređuju kreiranje video zapisa. Pored opcije za isticanje subjekta u fokusu, koja je unapređena zamućivanjem pozadine, tu je i HDR koji umanjuje šum i unapređuje kvalitet videa tokom noćnog snimanja. Tu su i funkcije za pravljenje usporenih snimaka i Timelapse videa, kako bi svaki korisnik mogao da ispolji svoju umetničku stranu. A za sve one koji se osećaju kao profesionalci kada je reč o video snimcima na pametnom telefonu, tu je Pro režim za snimanje koji poseduje opcije kao što su ekspozicija, fokus, osetljivost senzora kamere (ISO), balans bele boje (WB) i drugi.

Ljubiteljima selfija omogućena je sjajna prednja kamera od 32 megapiksela, kojom se postižu selfi fotografije visokog kvaliteta. Podešavanje osvetljenja je omogućeno na tri različita nivoa, zahvaljujući prednjem blicu koji je ugrađen u kameru telefona. Super blic algoritam zaslužan je za smanjivanje ekspozicije, odnosno preterane osvetljenosti na fotografiji.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.