Svetski poznati fotografi su izabrali najbolje fotografije nastale pametnim telefonom u okviru takmičenja Huawei InFocus Awards

Izvor: ItRešenja.com, 20.Sep.2019, 02:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski poznati fotografi su izabrali najbolje fotografije nastale pametnim telefonom u okviru takmičenja Huawei InFocus Awards

Takmičenje Huawei InFocus Awards je završeno. Odabrane su najbolje fotografije i video snimci u šest kategorija. Ukupno 123,478 radova, uključujući i učesnike iz Srbije, je prošlo kroz tri runde rigorozne selekcije. Autor iz Češke je impresionirao sudije svojim radom nazvanim “Den kdy se mi narodila dcera”(Dan kada mi se rodila ćerka). Njegova fotografija iz kategorije Storyboardje osvojila Glavnu nagradu i 10 000 evra, Huawei Matebook 13, Watch GT i vaučer za Trip >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Advisor u iznosu od 250 dolara. 

U cilju pružanja podrške ljubiteljima mobilne fotografije i videografije Huawei je predstavio takmičenje Huawei InFocus Awards 2019, posvećeno svim korsinicima Huawei pametnih telefona. Takmičenje je bilo podeljeno u 6 kategorija, od kojih se 5 odnosilo na fotografiju: #Emotion Tag, Hello Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard, i 1 kategorija posvećena video formatu: Life Now.

Organizator je primio više od 123 000 poslatih radova uključujući i radove iz Srbije. Među državama sa najviše prijavljenih radova nalaze se Turska, Litvanija, Poljska i Bugarska. U takmičenju nisu učestvovali samo takmičari, već i svi  koji su odlučili da glasaju za omiljene fotografije i video snimke 718 068 puta. Najbolje radove je odabrao žiri, koji se sastojao od eksperata i priznatih fotografa.

„Takmičenje Huawei InFocus Awards dokazuje da su mobilne fotografije jednake onima uslikanim profesionalnom kamerom i zaslužuju da i one budu izložene u umetničkim galerijama. Prijavljeno je mnogo sjajnih radova i žiriju je bilo jako teško da odabere najbolje. Zaista uživam u emocijama fotografije koja je osvojila glavnu nagradu. Rođenje deteta je jedna od najvažnijih stvari u našim životima, a ova priča u slikama prikazuje događaje iz bolnice“, izjavio je Yanmin Wang, predsednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic.

Dobitnik glavne nagrade

Članovi žirija su odabrali “Den kdy se mi narodila dcera” (Dan kada mi se rodila ćerka), autora ,,Czech_photo“, kao osvajača glavne nagrade. Autoru je pripala nagrada od 10 000 evra, HUAWEI Matebook 13, HUAWEI WATCH GT,vaučer za Trip Advisor u iznosu od 250 dolara, kao objavljivanje fotografije u periodu od nedelju dana kao naslovne slike sledećih Trip Advisor domena: Švedska, Poljska, Danska, Austrija, Norveška, Finska, Češka, Grčka, Mađarska, Izrael, Srbija, Slovačka i Turska. Isti autor je svojim fotografijama osvojio i prva mesta u kategorijama Emotional Tag i Storyboard.

Nagrada publike

Nasuprot emocijama glavne nagrade, publika koja je glasala putem interneta odlučila se za spokojni pejzaž Rumunije. Dan Mihai Balanescu je zabeležio izlazak sunca u planinama Istočnih Karpata. Zahvaljujući fascinantnoj fotografiji, osvojio je Huawei P30 Pro i Watch GT. Ova slika je takođe zauzela treće mesto u kategoriji Going the Distance.

Pobednici po kategorijama

Članovi žirija su takođe odabrali tri prva mesta u svakoj od šest kategorija. Pobednik u svakoj kategoriji osvojio je 2000 evra, Huawei Matebook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro i vaučer za Trip Advisor u iznosu od 250 dolara. Dobitnici drugog mesta u svakoj kategoriji osvojili su Huawei P30 Pro, dok je nagrada za treće mesto bila Huawei P30 pametni telefon.

Predstavljamo vam pobedničke fotografije u svim ostalim kategorijama…

#Emotional Tag

Kategorija za ,,izražavanje trenutnih emocija kroz fotografiju“.

Prvo mesto

Drugo mesto

Treće mesto

Faces

Kategorija za ,,eksperimentisanje sa identitetom i upečatljivost portreta“.

Prvo mesto

Drugo mesto

Treće mesto

Hello Life!

Kategorija za ,,deljenje emocije ili inspiracije u svakodnevnim iskustvima“.

Prvo mesto

Drugo mesto

Treće mesto

Storyboard

Kategorija za ,,pripovedanje u devet okvira, redosled slika koje čine smislenu ili intrigantnu priču“.

Prvo mesto

Drugo mesto

Treće mesto

Going the Distance

Kategorija za ,,otkrivanje novih mesta i novih iskustava pomoću opcija kamere telefona kao što su tele-sočiva, super široki ugao ili makro-slikanje“

Prvo mesto

Drugo mesto

Treće mesto

Life Now

Kategorija za ,,snimanje priča za manje od 30 sekundi“.

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/71966

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/54809

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/26644

Velika revolucija u mobilnoj fotografiji

Takmičenje Huawei InFocus Awards dokazuje da fotografije visokog kvaliteta više nisu privilegija profesionalaca sa specijalnom opremom. Pomoću svoje P serije i flegšip telefona koji je osvojio srca mnogih – Huawei P30 Pro, kompanija Huawei odgovara na potrebe ljubitelja mobilne fotografije koji traže i beleže neverovatne trenutke. Zahvaljujući dugoročnoj saradnji sa ikonom u proizvodnji kamera – kompanijom Leica, Huawei svojim kupcima nudi sočiva najvišeg kvaliteta i pomera granice fotografisanja pametnim telefonom.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.