Sve je više digitalno dementnih

Izvor: B92, 28.Jun.2013, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je više digitalno dementnih

Lekari upozoravaju da je među mladima u porastu pojava slučajeva "digitalne demencije" koja je posledica tehnološkog napretka.

Stručnjaci ističu da tinejdžeri postaju sve zavisniji od digitalne tehnologije da više nisu u stanju da zapamte svakodnevne detalje, poput sopstvenih telefonskih brojeva.

Broj osoba između deset i 19 godina koje koriste pametne telefone duže od sedam sati dnevno porastao je za 18,4 posto.

"Preterana upotreba pametnih telefona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i raznih konzola za igrice otežava uravnoteženi razvoj mozga", upozorili su stručnjaci.

Slično istraživljanje obavio je i Univerzitet iz Los Anđelesa (UCLA) i rezultati govore da mladi sve više pate od gubutka pamćenja.

Foto: Arvind Balaraman / freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Digitalna demencija: Proverite da li i sami patite od ove moderne bolesti

Izvor: S media, 28.Jun.2013

Stručnjaci ističu da tinejdžeri postaju sve zavisniji od digitalne tehnologije da više nisu u stanju da zapamte svakodnevne detalje, poput sopstvenih telefonskih brojeva...Broj osoba između deset i 19 godina koje koriste pametne telefone duže od sedam sati dnevno porastao je za 18,4 posto. "Preterana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.