Svakog minuta 35 sati videa

Izvor: B92, 12.Nov.2010, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakog minuta 35 sati videa

YouTube je na svom blogu objavio da korisnici tog videoservisa svakog minuta stave 35 sati videomaterjala.

Izvor: T-Portal




Zvuči neverojatno, ali je istinito: svakog minuta na YouTubeu pojavi se 35 sati videa, što znači da se na YouTubeovim serverima svakog dana mora pronaći mesta za novih 50.400 sati videoisečaka.

YouTube je naveo još jednu impresivnu činjenicu. Kako tvrde, tri najveće televizijske stanice u SAD-u u 60 godina prikažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manje videomaterijala nego što se na YouTubeu pojavi svaki mesec.

Možemo samo zamisliti kako izgledaju serverske sobe u YouTubeu. No ono što je još impresivnije je činjenica da, uprkos ogromnim troškovima za čuvanje i prikaz svog tog videomaterijala, Google tvrdi da je YouTube vrlo blizu tome da postane profitabilan servis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

YouTube svakog minuta prima po 35 sati videa

Izvor: Mikro - PC World, 13.Nov.2010, 10:14

Google je u sredu objavio da njegovoj veb lokaciji YouTube korisnici svakog minuta pošalju po 35 sati videa, čemu je delom doprinela dozvola sa kraja jula da video odlomak sme da traje 15 minuta, umesto ranijih 10. To znači da se svakog sata nakupi dodatnih 2100 sati snimaka a svakog dana po 50.400...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.